GODDAG TIL MONOPOLET

Vort blads død - Qvitzaus kvikke kommentar

LÆS JØRGEN KOEFOEDS KLUMME -LÆS HANS HJEMMESIDE C/O LISA HØYRUP,DK

Onsdag 21-09-2011 kl: 21:40 af Jacob Ludvigsen

SÅ SKETE DET IGEN. Chefredaktør Lisbeth Knudsen lukkede i dag for anden gang en avis på Bornholm. Første gang var tilbage i oktober 1994 , hvor BORNHOLMEREN måtte lade livet. Da var Lisbeth direktør for A-pressen. I dag lukkede hun så LOKALAVISEN BORNHOLM i sin egenskab af direktør for Berlingske Media. Tilbage på slagmarken er så igen kun Bornholms Tidende med gratisavisen Rytterknægten.

For mit eget vedkommende er jeg mest ked af lukningen på grund af, at jeg nu ikke længere kan nyde Jacob Ludvigsens både meget morsomme, originale og super velskrevne klumme DEN PÆNE PEN.

Jeg ringer til Brændesmark ved Svaneke for at høre til hr. Ludvigsens humør.

EGO: Jacob, din klumme er blevet lukket ned sammen resten af Lokalavisen. Nu kommer jeg til at savne dine verbal-arkrobatiske finurligheder. Kan du ikke overføre dem til Bornholms Tidende?

JACOB LUDVIGSEN: Ja, nu er det blevet DEN HJEMLØSE PEN efter at Den Bornholmske Blad-Bøddel Lisbeth Knudsen igen har hugget til og lukket avis på Bornholm. Det blev til 154 klummer, såmænd!

EGO: Jamen, kunne du ikke overføre dem til Tidende?

JACOB LUDVIGSEN: Det kunne jeg da godt, men chefredaktør Dan Qvitzau hader mig.

EGO: Det lyder voldsomt. Men nu får du jo tid til at færdiggøre dine erindringer. Jeg ved at Gyldendal ustandselig rykker for dit manuskript.

JACOB LUDVIGSEN: Ja, jeg har siddet og skrevet hele august.

EGO: Kan vi så regne med, at kunne lægge en bog om dine udskejelser under juletræet?

JACOB LUDVIGSEN: Nej, det når jeg overhovedet ikke.

EGO: Ærgeligt nok, Jacob. Nu ringer jeg til Dan Qvitzau for at høre ham om DEN PÆNE PEN kan overføres til øens førende avis.

JACOB LUDVIGSEN: Ja, gør det. Så vil du høre ham sprutte.

Jeg ringer først til det bornholmske hjørneværelse. Her bliver telefonen ikke taget. Så prøver jeg det chefredaktionelle mobilnummer. Her er der fangst omend med flere afbrudte forbindelser.

EGO: Hallo, Dan, hvor er du henne i verden? Der er knas i røret.

DAN QVITZAU: Jeg er i Berlin. Her er stor ståhej. Paven er på besøg.

EGO: Har du været i audiens?

DAN QVITZAU: Vor Herre Bevares!

EGO: Jamen, er du ikke katolik?

DAN QVITZAU: Nej, Luther jog ham jo på porten, så jeg er næmere protestant.

EGO: Som du ved, er Lokalavisen blevet lukket i dag – og hermed er DEN PÆNE PEN blevet hjemløs.

DAN QVITZAU: Jacob Ludvigsen kan jo bare offentliggøre klummen på sin hjemmeside.

EGO: Jeg tænkte nu mere på Tidende. Ud over den ene eller to vittigheder på bagsiden, er der jo ikke meget sjov i din avis. Her ville Ludvigsen kunne udfylde et tomrum.

DAN QVITZAU: Jacob Ludvigsen har tidligere skrevet i Tidende i 15 år. Jeg opsagde samarbejdet af to grunde. Punkt 1: Vi havde ikke råd. Punkt 2: Vi synes, at Ludvigsen havde opbrugt sine temaer, som han jo har gentaget i Lokalavisen.

EGO: Jamen, nu spørger jeg som abonnent. Jeg vil gerne læse ham i din avis. Fx i weekendtillægget, der er så kedeligt.

DAN QVITZAU: Ludvigsen er en gudsbenådet skribent. Men lige nu er der ikke penge til noget som helst mere, end det vi bruger penge til i dag.

EGO: Jamen, når nu Lokalavisen er lukket, får I vel flere annoncer til noget mindre rabatter, som har hersket under denne aviskrig? Desuden har I åbenbart indledt et annoncesamarbejde med Berlingske Media.

DAN QVITZAU: Det må vi se på senere. Desuden er det jo ikke mig, der bestemmer det hele. Jeg er ikke diktator.

EGO: Nej, der er vel efterhånden kun Paven tilbage, som kan prale af den titel.

DAN QVITZAU: Det sagde du og ikke jeg.

Denne blog vil følge udviklingen omkring DEN PÆNE PEN. Der er så lidt humor på Bornholm, at det vil være en katastrofe for det bornholmsk grin, hvis også den afgik ved døden.


© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.