DAN TURÈLL PRISEN 2011TIL BEATPOETEN CLAUS HØXBROE

HØXBROE FIK SLIPSET

Beatpoeten og scenekunstlitteratur-arrangøren Claus Høxbroe modtager Dan Turèll Prisen 2011.

Overrækkelsen fandt sted på Dans 65 års fødselsdag i Turèll-samlingen på Vangede Bibliotek, lørdag den 19. marts kl. 14. Den kontante anerkendelse udgør 6.000 kr og et af Dan Turèlls slips.


Mandag 28-02-2011 kl: 21:37 af Jacob Ludvigsen

Den 30 årige Claus Høxbroe er en varm fortaler for den levende poesi. Han er kendt for sin live optræden og er en dynamisk performer med stor gennemslagskraft. Claus Høxbroe har været aktiv i poetry slam og spoken word miljøet i de sidste ti års tid og er med sine 200 årlige engagementer med impro-lyrik, oplæsning og jazz ustandselig på farten. Høxbroe optræder på flere cd’er, og sidst i marts udkommer hans sjette digtsamling: ”Før flyene styrter”.

Claus Høxbroe er en særdeles aktiv og inspirerende igangsætter og organisator i de danske lyrik-miljøer. Han har bl.a. stået bag ”Jazz’n’poetry” på Copenhagen Jazzhouse, ”Onkel Dannys Joint” i Råhuset på Onkel Dannys Plads og ”Poetry Preview” på Støberiet.

Og så tog Claus Høxbroe for et par år siden på vandring Danmark rundt inspireret af beatforfatterne Allen Ginsberg og Jack Kerouac. Han ville gøre op med den elitære, navlebeskuende lyrik og overnattede hos de danskere, der lukkede ham ind i deres stuer.

Dan Turèll Prisen uddeles af midlerne fra Dan Turèll Grande Goodbye Galla showet i Tivolis Koncertsal i 1994. Bestyrelsen består af skuespiller Chili Turèll, håndtegner Peder Bundgaard, forlagsredaktør Jens Christiansen, billedkunstner Kenn Andre Stilling, afdelingsleder Peter Strøm, Turèll-samlingen, samt senior editor Jacob Ludvigsen.

Tjek i øvrigt www.turellsamlingen.dk Her er der mere omtale af prisvinderen.
© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.