LUDVIGS BLOKKERI

Det er dårlige tider for visse svindlereMandag 17-01-2011 kl: 16:29 af Jacob Ludvigsen

BLOGGELOG
Ludvigs blok

Gog, gok - så var det nok
Henriette er henrettet. Til sidst lagde hun pænt sin hals på blokken og lod den befriende kniv falde. Forbi, for altid forbi.

Kylle, Rylle og Pylle
er faldet ned fra hylde

Nu følger den forudsigelige diskussion for og imod pressens skyld, heksebrænding, privatlivets fred og okker-gokker gummiklokker. Man kan allerede høre ekkoet af det, der endnu ikke er sagt.
Med pressen menes B.T., der tør. Dag for dag har avisen professionelt lanceret dramaet med svigermor, én muligvis falsk underskrift, kviklån med ågerrenter og rudekuvertallergi og hele dilligencen. Der var alt at komme efter, hun var på sin vis værre end Mona Sahlin, og så blev det et ufrivilligt sindbillede på den konservative småborgerskrøbelighed, hvor huse, biler og bedre vine er nøglen til socialt samvær. Man kan ikke være topkvinde i Det Konservative Folkeparti ( - vi har jo tre folkepartier - og bo på en sidevej i Hvidovre eller det, der er værre.
Farvel Henriette, kom igen Henriette - måske i Europaunionens parlament. Du kan jo ansætte gemalen for blyantspengene.


SELVSTÆNDIGE ER FATTIGERE
END BISTANDSKLIENTER

De er for små og for få. Ingen politikere interesserer sig for dem. Samtidig med, at man rutinemæssigt taler om iværksætterkulturens vigtighed, overser politikere og opinionsdannere det arbejdende proletariat, der driver små selvstændige virksomheder, båe indenfor detail, service og håndværk. Sandheden er, at flere hundrede tusinde danskere må klare sig på et eksistensminumum, der ligger under de ydelser, som dagpengemodtagere, førtidspensionister og kynisk kalkulerende enlige mødre oppebærer ved kasse 1.
Hvis der blev indført en økonomisk fattigdomsgrænse, ville disse hverdagsslidere ligge under grænsen, men de tilhører en stille gruppe, der ikke har overskud til at gøre opmærksom på deres situation. De har ingen talsmænd og deltager ikke i debatten, en af grundene er at de har en vis værdighed i behold og ikke vil udstille sig selv som stakler med krav på medlidenhed.
Først gjorde samfundet dem til skatteopkrævere og fastsatte så mange regler, at det er næsten umuligt at ansætte en medarbejder med alle de rettigheder, vedkommende har - i modsætning til arbejdsgiveren, der ikke kan lægge sig syg og knap nok kan holde ferie.
Dernæst blev de pint og plaget af kontrollanter og inspektører, der oppebærer en glimrende løn og ser det som en sportsgren at opføre sig som en standret. Vist skal der være rent og poænt i levnedsmiddelbutikkerne, men det er et uhørt brud på alle retsprincipper, at disse ridefogder kan idømme bøer uden nogen form for rettergang eller individbeskyttelse.
Står det til Venstre, skal al handel foregå i storcentre udenfor byerne. Usselt, at vi behandler samfundets slidere så tarveligt.
EN TRO TJENER BELØNNES

Lige for jul måtte Peter Gæmelke, mangeårig formand for Landbrugsrådet, udtræde af Sydbanks bestyrelse. Finanstilsynet havde opdaget, at hans sjakren med schweizerfranc og en kaution til sønnen havde forvandlet bondemanden til fallentaspirant. Til mandens ros skal nævnes, at han gik af egen drift.
Nu har Claus Hjort Frederiksen belønnet ham med formandsposten i Danske Spil. Meget logisk, først spillede han rød/sort på valuta og tabte, nu skal han styre statens aktiviteter på spillemarkedet.
Venstre er i fuld gang med at uddele lønnede poster til vennerne, helt på socialdemokratisk manér. I sidste uge vakte det opsigt, at forfatter Helga Moos var blevet medlem af Bornholmstrafikken Holding, et statsselskab med andel i besejlingen af Bornholm. Pamperi er ikke forbeholdt socialdemokrater.
18.01.11

I FYRINGSSÆSONEN

Så røg advokat N.E.Nielsen, forleden var det Anette Wad fra Lindhardt & Rimghof og Stine Bosse fra TRYG. for ikke at tale om Lene Espersen. Leif Beck Fallesen forlod Børsen ved årsskiftet, måske lidt hurtigere end han selv havde regnet med. Og David Montgomery er strittet ud af Mecom. Er næste mand på henrettelsesblokken monstro Ekstra Bladets almægtige chefredaktør Poul Madsen? Det ved kun en lille kreds af betroede mænd, men almindelig fornuft, kombineret med sandsynlighedsberegning, gør det tilrådeligt at sætte sine spillepenge på hans afgang.

17.01.11

NEGERPIRATER SKAL
NURSES AF
KRIMINALFORSORGEN

For at overholde diverse konventioner påtænker staten Danmark at importere en håndfuld beslaglagte pirater for at føre dem for en dansk domstol. Her bliver de sikkert dømt, hvis man ellers kan finde en piratparagraf og knæsætte, at den er gyldig i Det Indiske Ocean, og når de så har udstået deres straf under for dem yderst komfortable forhold, kan de få lov at opholde sig her i landet på tålt ophold.
Det er en parodi på humanisme og godhed, at man således vil ofre millioner af kroner på behandling ved måske flere retsinstanser med påfølgende sanktioner, administreret af Kriminalforsorgen, som må engagere ekstra tolke for at finde ind til sørøvernes væsen.
Overskriften er brutal og beskidt. Træk selv fy-ordet fra.
Pirater skal bekæmpes med ultimative midler. 644 søfolk sidder som gidsler på handelsskibe, der er erobret af sørøvere. Hvis det var legitimt at sænke deres både ved regulære luftangreb, kunne det være en advarsel til andre eventyrere.
Vi kan sagtens tåle, at piraterne skydes ned og overlades til havets rovdyr.
Er jeg for barsk?


13.01.11

I SPJÆLDET MED
EJENDOMSBEDRAGERNE
Politi og anklagemyndighed foretrækker små overskuelige sager som fx jagt på euforiserende stoffer. Mere trevent foregår det, når storvsindlerne fra ejendomsmarkedet og banksektoren skal stå til regnskab. De har stort set alle fået tid til at fjerne værdier fra deres konkurser, og de er alle på fri fod. Det er rørende, når kurator Boris Frederiksen siger, at han vil finde bilerne, malerierne og vinene, men det er for sent - og Martin Klütz Malvang og hans slæng lever videre på første klasse.
De skal i kachotten, skal de. Og alle de bankchefer, der har scoret personlig provision ved at gennemføre vilde overbelåningstransaktioner, skal gås efter i sømmene, for det må være sådan, at bonus, der er fremkommet ved deltagelse i svigagtighed, skal have deres formuer konfiskeret.
Se mere i Børsen i dag.


REJSEGILDE PÅ TORVEHALLERNE
11.01.01
Torsdag er København et stort skridt nærmere drømmen om en fødevaremarked. Overborgmester Frank Jensen deltager i begivenheden sammen med direktør Per W: Hallgreen fra Jeudan, der er bygherre og skal drive markedspladsen, Også repræsentanter for Københavns Torvelaug af 1998, der ihærdigt har kæmpet for hallerne, vil være til stede.


BREAKING NEWS
09.01.11
Endnu en dansk kriger er dræbt i Helvedesmandsprovinsen.
08.01.11

PRINSEN SKAL
HEDDE KNUD ELVIS
SIGER 25 % AF
BT'S LÆSERE

Over 5.000 læsere af BT.DK er inde på afstemninger om de nye prinsebørn. 14 % siger ja til, at prisen skal hedde Elvis, 11 % mener at det er fint som mellemnavn. Hver fjerde holder således på, at knægten skal opkaldes efter en afdød amerikansk popsanger.
21% synes, at prinsen skal hedde Knud. 36 % hepper på Caroline som prinsessenavn. Så tag dog Caroline-Mathilde, det hed Prins Knuds kone også.
Det er kronprinsens egen bemærkning om, at det er Elvis' fødselsdag i dag, 8. januar, der får B.T. til at stille det kvikke spørgsmål.
Dagens navn ifølge almanakken er Erhard, der blev helgenkåret i 1052. Prins Erhard lyder da også ganske fornøjeligt. Og prinsesse Mimi.
Gratulerer!
J.L.

Friske frugter af
kongelig kopulation

En dreng og en pige, der for fremtiden kan kalde sig prins og prinsesse og vil blive forsørget af skatteborgerne til deres dages ende, er bragt til verden af den ferme australske pige, som fik et nyt liv som Danmarks kommende førstedame, da en "ægte" prins tog hende til ægte.

Mary og Marie
drog ud til Danmarks rige
blev smukke prinsesser
og milde maitresser
Frit efter Goethe

07.01.11

Connie Hedegaard som
ny DR-generaldirektør?

Skønt DR's bestyrelse annoncerer på livet løs med den vakante topstilling, skal der allerede være truffet en beslutning om, at klimakommissær i Europaunionskommissionen Connie Hedegaard skal udnævnes til DR's generaldirektør. Den slags forlydender er intet værd, men det er let at se fordelene ved at hente hende hjem nu.
1. En konservativ politiker og journalist i spidsen for DR er måske den sidste mulighed for regeringen for at lade en af vennerne erobre en af de vigtigste poster i dansk medieliv.
2. Hun er kvinde, og det kan regeringen få credit for.
3. Desuden er hun ganske vellidt, nogle beundrer hende.
4. Og set fra en konservativ synsvinkel er det hensigtsmæssigt at få hende placeret i DR-Byen, hvorfra hun ikke uden videre kan spadsere til en formandspost.
5. Løkke Rasmussen har mulighed for at belønne en af sine favoritter med den prestigefyldte og vellønnede kommissærpost.
Connie Hedegaard har formentlig set i øjnene, at eurobureaukratiet er tungt, og at særinteresserne er mangfoldige. Hun kan med vanlig veltalenhed motivere sit ønske om at skifte med, at der er sat en proces i gang i Bruxelles, der vil gøre Europa grøn i løbet af en kortere årrække.
Det er formentlig en af de udnævnelser, som lige skal klares, forinden forårsvalget udskrives.

J.L.

06.01.11
Boxing de luxe
Musikhuset - live de luxe, som de kækt siger på DR P2 - skal danne rammen om en boksekamp mellem Evander Holyfield og Brian Nielsen, Billetpriserne svinger mellem 5.000 og 10.000 kr., hvilket forfærder Brian Nielsen, han opfatter sig som hr. og fru Danmarks mand, og de har ikke råd til st knalde deres beskattede penge af på denne begivenhed, og hvis de skal se gladiatorernes opgør på tv, kræver det abonnement på et bestemt kanal; det er Viasat, der har lejet DR's arena, der giver alle tilskuerne mulighed for at sidde omkring ringside.
Inspireret af denne forretningsmæssige succes er DR Nyheder begyndt at anskue det politiske slagsmål som en slags boksekampe, hvor gong-gong og jargon bruges for til at referere en eller anden tv-duel mellem kamphaner og stridshøns, der bedømmes for deres kampform.
Det er dansk kultur og politik. Kommercielt TV og en udspekuleret bokseindustri kan akkumulere en ret voldsom værdi, og det er ikke sikkert, at boksebrian får sin broderpart, skønt han skal lægge blodtud til. Samtidig anskues folketingsvalget, som må udskrives, når sneen er trukket af lande, som en slags præsidentkampagne med rød og blå stue. Forenkling fremmer forståelsen, siger man og lovpriser vort folkestyre, samtidig med at valgsteder i snesevis nedlægges til ugunst for de små samfund, der demonteres dag for dag.
JL

En groggy boxer rejser sig

Husker du Ditte? Ditte Okman, som på Smatbook kom til at fornærme en kioskmedarbejder på Christiansborg. Ditte, der blev headhuntet fra Se & Hør for at give Venstreministrene noget mere spræl og human relations. Ditte, der tudende kom for at sige undskyld, ledsaget af sin søde veninde fra TV-A Mette Walsted Westerggard, som blev så vred, så vred da andre medier ville filme denne bodsgang.
Ditte er nu under genopretning og har fået sin egen blog i forbindelse med en rehabilitering, der er startet i Alt for Damerne. Ditte graj og graj en hel måned under dynen iført undertøj, men nu blogger hun, og hendes første bidrag er faktisk lidt morsomt - en rygeepisode med Løkke-Lars.
På et foto, divaen har publiceret af sig selv, detser ud, som om hun har fået nogen på bærret. Kvindeboksning er iøvrigt en forsømt disciplin. Ditte er tilbage til kampen, en kamp hun selv er nødt til at skabe for at bjærge det daglige brød.

JL


© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.