E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst

Bornholm behøver

bedre bredbånd

 

Af Jacob Ludvigsen

jal@lokalavisenbornholm.com

 

Torsdag offentliggør den såkaldte Højhastighedskommission en betænkning, som vil gøre det vanskeligere for Bornholm at blive ligestillet med andre områder, hvor teletrafikken foregår gennem lynhurtige optiske kabler. På Bornholm snegler signalerne sig gennem TDC’s forældede kobber, og TDC ser ingen forretning i at opgradere Bornholm.

Kommissionen, der har tidligere departementschef Erik Bonnerup som formand og TDC-direktør Eva Bernanke som næstformand, går ind for, at udviklingen af nettet skal foregå på rent kommercielle betingelser.

- Det kan Bornholm ikke acceptere, siger René Nordin Bloch til Lokalavisen Bornholm. Formanden for den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen siger, at det er oplagt at tage fat på denne sag.

- Vi ser jo, at traditionelle produktionsarbejdspladser forsvinder, og at den type jobs, der flytter herover, kræver højteknologi. Krævende lægesekretær-opgaver fra Bispebjerg Hospital og mammografiscreening fra Glostrup er eksempler på opgaver, der udføres på Bornholm. En del pendlere skal også kunne bruge en hurtig forbindelse for at kunne opretholde deres distancearbejde. Langsomt internet spærrer for nye virksomheder og blokerer uddannelserne, siger Rene Nordin Bloch.

- Jeg synes, at Erik Bonnerups holdning er arrogant. Han mener, at vi skal overleve på kommercielle vilkår, samtidig med, at TDC fraskriver sig det selvsamme marked. Så jeg vil tage det op i Socialdemokraternes gruppe i kommunalbestyrelsen. Privatisering hjælper os ikke. Jeg vil foreslå at vi hurtigt tager en dialog med Østkraft om, at de står som udbydere, og at Bornholms Regionskommune går ind som garant som bruger. På den måde undgår vi en privatisering og kan beholde en politisk styring af et kommende fibernet. Det kræver så en dispensation fra kommunalfuldmagten, men det må være en reel mulighed. Vi hørte jo Lars Løkke Rasmussen lige før valget love dispensationsmuligheder for Bornholm, netop for at vi kunne være på forkant med udviklingen.

Til Bornholms Radio P4 har Erik Bonnerup udtalt, at han ikke umiddelbart kan vurdere chancerne for en dispensation for Bornholm.
- Jeg tør slet ikke sige, om det er en reel mulighed. Det ville jo betyde, at en anden dag ville der komme en anden kommune og sige, at "her vil vi have en dispensation," siger han. - Men jeg er enig i, at det selvfølgelig er vigtigt, at bornholmerne ligesom alle andre kan få bredbånd.
 

 

 

Print siden
Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360