E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
KLAPJAGTEN FORTSÆTTER
Ulven - den forfulgte uskyldighed

LUDVIGSENS LUPOFOBISKE
HAD TIL ULVE KAMMER OVER
Nu også i Markedsføring


Onsdag 13-03-2013 kl: 16:33 af Jacob Ludvigsen     

Markedsføring 3 – 2013

Finurligt talt

Helt vildt: ulvetime døgnet rundt

AF JACOB LUDVIGSEN

Man skulle tro, at indflydelsesrige og velhavende rovpelse havde sluttet sig sammen i en lobbyorganisation med det formål at opgradere ulven til en velkommen gæst i den danske natur. Men de glubske angrebsdyr er ikke pengepugere og kan derfor ikke honorere fx Waterwolf med 100.000 kr. om måneden.
Det er imidlertid heller ikke nødvendigt. Bag skrivebordene sidder flokke af funktionærer, som har fundet et nyt forretningsområde, som finansieres af skatteyderne og foreningsmedlemmer. Begejstringen rækker helt op i toppen, hvor miljøminister Ida Auken (det var den unge SF’er ved redaktionens slutning, men der kan ske så meget) erklærer, at ”vi skal i gang med at lære, hvordan vi håndterer ulven, så vi alle kan være glade for, at den er her for at gøre vores natur lidt rigere”.

Ulven kammer - over

Begejstringen udtrykkes 200 år efter, at den sidste ulv i 1813 blev skudt på Skiveegnen til glæde for de bønder, hvis dyreflokke jævnligt blev angrebet. Nu skal Vildtforvaltningsrådet under Naturstyrelsen udarbejde en forvaltningsplan for ulve i Danmark: ”Vi skal sætte os sammen og finde en fælles plan for, hvordan Danmark bliver et godt land for ulve, og hvordan ulve bliver et godt dyr for Danmark”.
Onkel Svend, der gjorde Danmark til et godt land for Skarven, så den uhindret kunne stjæle fisk, nikker fra de evige reservater.
Blandt fortalerne er biolog Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening: ”Ulven er det ultimative symbol på rigtig vild natur. Den vil lukke et hul, som der er i dag, og udfylde en vigtig rolle i den danske natur. Den skal være så hjertelig velkommen”, siger han til B.T., der også har talt med Mogens Trolle, zoolog ved Danmarks Naturhistoriske Museum: ”De fleste danskere mener, at man skal passe på løverne i Afrika og tigerne i Indien, og jeg synes, at et rigt land som Danmark burde kunne finde plads til et stort rovdyr.”

Hele Danmark fortjener dem

Hvordan man overtaler repræsentanter for arten canis lupus til at liste til forvaltningsplanmøde i Naturstyrelsens hovedkvarter Haraldsgade 53, København, er et spørgsmål for dyrepsykologer; en portion lammekoteletter til kaffen kan sikkert friste. Den foreslåede kompensationsfond, som træder til, når en fåreflok flænses, er et mindre problem, og det vil være at skyde ulve med kanoner at tage højde for det usandsynlige, at et lille skovløberbarn bliver tændernes bytte.
Ganske vist vil og kan ulvene ikke selv betale, her ligner de erstatningspligtige voldsmennesker, men i en af verdens aller-aller rigeste velfærdsstater er det kun rimeligt, at alle borgere ofrer nogle få øre, for at ulven kan følge sine instinkter og ikke skal omskoles til vegetariske foderpiller.
I længden er det uretfærdigt, hvis det kun er Jylland, der skal have glæde af den fredede kæmpehund. Eksperter, aflønnet af samfundet, mener bestemt, at der sagtens kan trives omkring 100 vampyrkandidater i de tyndt befolkede områder, men det er ikke sikkert, at de selv kan finde vej over Lille- og Storebælt. Ligesom man ved byggeri af motorvejsbroer har brugt en snes millioner på særlige tunneler til den truede hasselmus, kan der anlægges ulveegnede strejfekorridorer mellem øerne.

Reklame for alvor

Helt ærligt – og det er årsagen til, at den fri og utæmmede natur breder sig til denne spalte – er det tid for initiativrige reklame- og relationsbureauer til at pitche på statsunderstøttede kampagner, der gør danskerne trygge, glade og stolte for de nordeuropæiske skovkonger.
På hvidbordstavlen kan vi under briefingen skrive:
• Opgør med myter – ulven er i virkeligheden en ven, du ikke har mødt.
• Begrebet ulvetime må gøres positivt.
• Et stolt syn – også for turister.
• Folkeindsamling på DR1: Støt ulven. Vært: Louise Wolf.
• Ulvebid smitter ikke.
• Skovbørnehaver kan være helt trygge. Risikoen for angreb er ikke større end for at blive kvalt i et gyngestativ – særlig indsats blandt pædagoger.
• Ulveundervisning i folkeskolen.
• Danmark som ulveforegangsland.
• Vores fælles ansvar for mangfoldigheden.
• Mix af apps, helsider i dag- og fagblade, tv-spots, biografreklamer, buslangsider, trafikplakater – budget 20 mio kr.
• PR-indsats – den kendte jæger, prinsgemal Henrik, byder ulven velkommen.
• Gode råd til dig, der færdes i skovene – blot for en sikkerheds skyld

Et forslag om, at Finn og Jacob skulle genopføre ”Rødhætte og Ulven” i moderniseret form, så det i virkeligheden er Rødhætte, der er uhyggelig, blev fejet af bordet.
Vi skal holde hovedet koldt, mener rovdyrforsker og ulveekspert Peter Sunde fra Institut for Bioscience på Aarhus Universitet i Jyllands-Posten. Hvis vi vil undgå, at steppernes fyrste overfalder husdyr, skal bondemanden ”hænge nogle blafrende bånd op på indhegningerne om fårene, som vil skræmme ulvene væk”. Tænk, at ulve er så neurotiske.
Ekspertforsker Sunde pointerer: ”Det afgørende er, at vi forholder os rationelt til det her. For ulve rører et eller andet i vores urhjerne, så det meget hurtigt bliver meget følelsesmæssigt. Men der er brug for en saglig plan”.
Tip til Lundbeck: Udvikling af Cipramil-variant mod ulvefobi, kald den Canilupin.
Tip til vores talrige journalistudklækningsanstalter: Find varianter af standardoverskriften ”Ulven kommer”.
Tip til historieinteresserede: Adolf Hitler kunne godt lide det kælenavn, som familie og nære venner brugte: Onkel Wolf.
Dusør: Dette overfald på pæne og hæderlige naturvenner er dikteret af skribentens urhjerne. Herfra flyder også et lovstridigt løfte om en kontant dusør på 1.000 kr. til den tapre jæger, der tør trodse flæbende fredningsforskrifter og skyder en ulv i Danmark. Jeg ved, at der i dansk reklameverden findes flere habile fritidsskytter.


© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser
Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360