E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
KLASSISK KLUMME
Solhverv og gaveglæde

Det nye nummer af Classicomagasinet rummer denne opfordring til at forære sig selv og sine venner og familiemedlemmer ægte musik på CD

Torsdag 13-12-2012 kl: 11:36 af Jacob Ludvigsen     


Solhverv og
gaveglæde

AF JACOB LUDVIGSEN

Først må jeg lige dele min solglæde med læserne af denne klumme. Håndværkerne har lige lagt solceller på taget af vores hus, og da vi bor på Solskinsøen, ser vi frem til en strålende fremtid, hvor vi lever op til den overordnede nationale målsætning om at begrænse anvendelsen af fossile brændstoffer.

Faktisk blev vi bekymrede, da energiminister Martin Lidegaard, efter at vi havde bestilt anlægget, begyndte at galpe, at ordningen var for favorabel for den enkelte og til skade for statskassen. Hvis alle de midler, der kradses ind under påskud af at være ”grønne afgifter”, virkelig blev brugt til grønne formål, ville Danmark kunne erstatte den røde farve i Dannebrog, men sådan er det jo ikke. Miljøsagen kan minde om en religion, hvor det egentlige formål er at opkræve skatter i godhedens navn. Heldigvis lykkedes det på Christiansborg at forpurre Lidegaards grådighed.

Fremtiden fables der meget om. Vil Europa kollapse? Kan Kina klare udfordringerne? Får Japan gang i kedlerne? De lærde strides, mens vi almindelige mennesker undrer sig over, hvor midlerne til hjælpepakker til banker og nationer egentlig stammer fra. Engang var det meget simpelt. I Nationalbankens kælder opbevaredes guldet som sikkerhed for pengesedlerne, der var guldindløselige. Det satte en naturlig begrænsning for pengemængden, og alt var i balance.

Faren ved at udstede for mange penge er nærliggende: inflation. Ganske vist er det kun en lille del af billionerne, der trykkes på papir, resten er elektroniske trækningsrettigheder, men risikoen opstår, hvis tilliden brister og kurserne kæntrer. Angsten må gnave i regeringskontorer og bankhovedkvarterer, og man ser for sig et stort grimt hul, hvor alle værdierne forsvinder.

Før dette mareridt indtræffer, er det klogt at anbringe sine midler, hvor beskedne de end måtte være, i faste værdier. Aktier kan dykke; mirakelfirmaet Vestas var oprindeligt 6 milliarder værd, så steg kursværdien til 141 milliarder, og nu er vi tilbage ved udgangspunktet. Hvor er de 135 milliarder blevet af? Fremfor at indlade sig på tilsvarende dansescener omkring guldkalven, bør man investere i noget af blivende værdi.

Falder kursen på Beethoven? Kan Stravinsky gå konkurs? Og bliver Rued Langgaard afnoteret? Næppe. Klassikerne har vist deres holdbarhed og vil bestå, når Danske Bank er blevet tysk. Det er sund investeringspolitik for den enkelte at sikre sig CD’er, mens de overhovedet er tilgængelige. Man kan sige, at de allerede har været ude for et kursdyk, for aldrig har priserne været lavere. Køb nu, mine damer og herrer, mesterværkerne bliver aldrig billigere.

Frydefuld er julen, og her går vores tanker til Kokkedal og andre lokaliteter, hvor juleglæden sættes under pres. Glæden ved at give går på tværs af religioner, og tiden er inde til at fejre solhvervet ved at sprede musik til familie og venner. CD’er er tilmed lette at lægge i en boblekuvert og sende til fjerne slægtninge. Det forudsætter selvfølgelig, at de har en vis sans for ægte musik, men det har flere, end vi tidligere har antaget. Der er storm på koncertsalene, og stadig flere børn modtager nådegaven i form af musikundervisning.

Fortvivl derfor ikke, men forkæl dig selv og dine nærmeste med klange, sange og gerne bægerklang. Solhvervet har siden ældre stenalder været et fælles vendepunkt for os mennesker og vil vedblive at være det, indtil denne klode flækker som en grønært i det store univers. Nyd livet inden da.© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser

Kommentarer til artiklen:
Skrevet af: qNjtTI0hxKsn / 30-04-2017 23:59:35
I’ve recently started a website, the info you provide on this site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “The man who fights for his fellow-man is a better man than the one who fights for hi2#1lf.&s8m2e; by Clarence Darrow.

Overskrift:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets nummer og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .

Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360