E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
KØBENHAVNERAVISEN MED SKARPE MENINGER
BEGMÆND TIL BORGMESTER OG BLADBISSE

Københavneravisen udkommer hver måned i 15.000 eksemplarer. Den kan også læses elektronisk ved besøg på hjemmesiden. Avisens senior editor sørger for skarpe synspunkter. Her er lederartiklerne fra det seneste nummer.

Onsdag 26-09-2012 kl: 09:00 af Jacob Ludvigsen     

Tag det lige roligt

Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R), som vi næsten har glemt, satte sig et eftermæle. Han gjorde en af byens vigtigste indfaldsveje, Nørrebrogade, til et cykel- og slentreområde. Siden da er handelslivet skrumpet ind, og miljøgevinsten er det så som så med.
Til næste år holdes der kommunalvalg, og Bondams afløser, Ayfer Baykal (SF) vil ikke stå tilbage. Hun vil demontere Amagerbrogade og Østerbrogade og Valby Langgade og Nordre Frihavnsgade og Frederikssundsvej. Bort med bilerne, dikterer hun, Når hendes parti ikke kan opnå resultater i regeringen, må sejrene vindes i København.
Tag nu og slap af, Mutter Skrap. Parkeringsforholdene er i forvejen så elendige, at de færreste kører ind i byen for deres fornøjelses skyld. Håndværkere, handlende, kreative folk osv. bruger bilen som arbejdsredskab og kan ikke klare sig med rulleskøjter. I forvejen er det lykkedes at gøre livet surt for de forretninger, der sælger ting, som ikke kan være i en mulepose.
Tænk, hvis København skal ende med at være en burger og caffelattezone for dagdrivere. Byen er en arbejdsplads, og det bør Bondams overdame respektere.

Københavneravisen

Sæt Madsen af pladsen

Når formand Jørgen Ejbøl næste gang byder velkommen i JP/Politikens bestyrelseslokale på Rådhuspladsen, vil et væsentligt punkt på dagsordenen være Ekstra Bladets fremtid. Ikke nok med, at det trykte oplag siver dag for dag, avisens omdømme er også blevet slemt ramponeret efter chefredaktør Poul Madsens og journalist Jan Kjærsgaards optræden i den skattekommission, som skal afklare omstændighederne omkring statsminister Helle Thorning-Schmidts og gemalen Neil Kinnocks usædvanlige forhold.

Narrehatten Poul Madsen har før, under og efter afhøringen undergravet Ekstra Bladets position. Først ville han ikke sige undskyld, så erklærede han skinhelligt spindoktorkulturen krig, som en anden Stalin søgte han forgæves at slette fire centrale artikler i arkivdatabasen Infomedia, og derefter fjernede han Kjærsgaard fra Christiansborg og beordrede ham på ferie, alt imens han lod sin hustru dække sagen i Ekstra Bladet. Det så han ingen problemer i.

Nu gælder det for bestyrelsen om at finde en afløser for Poul Madsen. Inden den seneste affære er der ført samtaler med mindst en kvalificeret kandidat, som dog trak sig i sidste øjeblik. Bedst vil det være, om den bestyrelse, der har ansat Madsen, selv undgår at tabe ansigt. Men Ejbøl må ikke tro, at offentligheden glemmer Madsens pinlige optræden. Giv ham to års løn og muligheden for at udtale, at han trækker sig på eget initiativ og for bladets skyld, og sæt så gang i genrejsningen af den avis, der engang var Københavns vigtigste med redaktører som Frejlif Olsen, Victor Andreasen og Sven Ove Gade.

Københavneravisen© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser

Overskrift:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets nummer og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .

Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360