E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
DET REKLAMEFRI SAMFUND
Einheitslistens hemmelige drømmesyn

Sommerens indblik i partiets hedeste drømme omfattede også en reklame-fatwa.

Mandag 10-09-2012 kl: 13:42 af Jacob Ludvigsen     

Markedsføring 7 – 2012Ausradierung von
Werbung-geschäftAF JACOB LUDVIGSEN


På tysk, et sprog som kun 120 unge danskere gider studere, skønt 80 millioner tyskere er vores vigtigste samhandelspartner, betyder overskriften: Udradering af reklamebranchen. Intet mindre. Sådan skal det blive, når Einheitslisten tager magten efter den revolution, der ifølge folketingsmedlem Per Clausen indtræffer om senest 20 år. Nu er vi advaret.
Einheitslisten har hentet sit navn fra DDR, hvor Socialistische Einheitspartei Deutschlands i 1946 blev grundlagt ved en ”frivillig” fusion mellem socialdemokrater og kommunister. Koryfæer som den tidligere redaktør af dagbladet Land og Folk, folketingsmedlem Frank Aaen, må med vemod mindes, hvorledes den første tyske arbejder- og bondestat gik til grunde i 1990 efter Berlinmurens fald, i hans verden kaldtes bygningsværket ”den antifascistiske beskyttelsesmur”.
Blandt reklamefagets udøvere findes mange unge og progressive mennesker, og det skulle ikke unde, hvis enkelte af disse ved valget sidste efterår lod sig besnære til at sætte kryds ved Johanne Schmidt Nielsen, der er langt mere tiltrækkende end Frank Aaen og scorede 47.000 personlige stemmer. At de dermed også satte kryds ved Katrine Toft Mikkelsen fra Brønshøj tænkte de måske ikke over. Udover at være blandt de 25 medlemmer af Einheitslistens hovedbestyrelse (centralkomité) er hun også feminist og organiseret i det trotskistiske Socialistisk Arbejder Parti, der sammen med Venstresocialisterne og Danmarks Kommunistiske Parti udgør fundamentet.
Den hidtil relativt ukendte Katrine bidrog til sommerunderholdningen, da hun rullede sine visioner ud til glæde for en journalist fra Berlingske: ”Jeg forestiller mig også, at flere brancher bliver udryddet, for eksempel er reklamebranchen overflødig.”
Hun fortsatte: ”Med 90 mandater ville Enhedslisten gennem lovgivning nedlægge millitæret og politiet, ligesom den private ejendomsret til produktionsmidlerne er ophævet. Man må selvfølgelig godt have sin egen tandbørste.”
Det bliver bedre endnu: ”Katrine Toft Mikkelsen frygter, at stærke kræfter som militæret og medier vil forsøge at tilbagerulle en gennemført revolution. - Vi så, at USA plantede løgnehistorier i Chile. Selv om alting stritter på mig, når jeg siger sådan, kan vi blive nødt til at lukke udvalgte medier.
Katrine Toft Mikkelsen tænker sig om i nogle sekunder. – Det vil kun være i undtagelsestilfælde.
Hun tænker igen.
- Nej, det bør ikke være muligt at lukke medier. Vi må håbe, at danske medier har tilstrækkelig integritet.” Citeret fra Berlingske, der dermed kan ånde lettet op. Det kan hverken banker eller børser, og virksomhederne skal styres af såkaldte folkemagtsorganer.
Til orientering er Katrine med den private tandbørste 41 år, cand. scient. pol. og faglig konsulent i BUPL Hovedstaden med speciale i psykisk arbejdsmiljø. Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund har ry for at være rødt. Enten kommer vi til at høre mere fra hende, eller også har hun fået ordre til at holde kæft og lade være med at gøre sig interessant overfor den borgerlige presse, der kun vil det onde.
Et besøg på YouTube anfægter forestillingen om et kommunistisk samfund uden kommerciel kommunikation. Ved at taste DDR Werbung får man fornøjelsen af en stribe reklamefilm fra perioden 1958 til 1970. Her anprises en harmonika af mærket Weltmeister og Artilana strikkegarn. Med en batteridrevet Bebesher barbermaskine kan man opnå ”Razierkomfort” i sin bil, og i Konsumgenossenschaft-butikkerne synes der at have været et rigeligt udvalg, herunder Eladent tandproteserensemiddel mit Sprudeleffekt, Elasen creme og Komet Speiseeispulver. MZ motorcyklen leveredes i to versioner med motorer på henholdsvis 125 og 150 kubik.
Andre steder på den uforlignelige filmkanal kan man nyde smarte film for bilmærkerne Wartburg og Trabant og beundre det fikse design og de overlegne køreegenskaber. At produktionen ikke holdt trit med efterspørgslen, er en anden sag, og vist er 18 års leveringstid utilfredsstillende. I den tyske arbejder- og bondestat, der nåede at eksistere i fire årtier, var Werbung således en vigtig del af samfundslivet og med til at opretholde tanken om, at kommunismen var på omgangshøjde med kapitalismen, når det gjaldt forbrug.
Einheitslistens principprogram, der af Johanne Schmidt Nielsen er blevet betegnet som støvet, er tung og tankevækkende læsning. Endnu findes det på partiets hjemmeside, hvis man ser sig godt omkring. Ellers kan det læses på www.jacob-ludvigsen.dk, hvor det vil blive liggende, også når en partikongres har været fremme med støvekluden.
Som et eksperiment rettede jeg henvendelse til Christian Lollike, direktør for Caféteatret i København, som blev stærkt omtalt for sin plan om at overføre den norske massemorder Breiviks berygtede manifest. Jeg skitserede en forestilling med titlen ”Frihed, lighed og Johanne”, baseret på Einheitslistens ideologiske fundament. Men nej, det havde ikke hans interesse.
At folketingsgruppen er mere moderat end hovedbestyrelsen er tydeligt, og man kan ikke udelukke, at EL splittes i et ægte revolutionært og et mere pragmatisk parti, således som det skete for Socialistisk Folkeparti, der i 1969 måtte afgive mandater til det nystiftede Venstresocialisterne.
Noget tyder på, at Johanne, Frank, Per og Katrine må hyre nogle dygtige reklamefolk. Helt i overensstemmelse med Lenins tese om, at en kapitalist ville være parat til at sælge det reb, hvori han skulle hænges.
© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser

Overskrift:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets nummer og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .

Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360