E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
FORBUDSDANMARK 2017
STATEN DIKTERER DIT FORBRUG

På vej mod den totale formynderstat - en dyster spådom, der kan læses i det kommende nummer af BRYGGET HER - som man skal besøge Bryghuset Apollo eller et af de øvrige Hereford-bryggerier for at nyde.

Søndag 22-07-2012 kl: 15:25 af Jacob Ludvigsen     

Forebyggelse og forbud
er blot til dit eget bedste

Af Jacob Ludvigsen

Forestil dig, at du om syv år sidder på denne dejlige restaurant og beder om et glas øl. Du skal aflevere dit totalkort, så betjeningen kan se, om du har lov at bestille månedens bryg. Og nej, desværre – vi må ikke servere for dig. Registret siger, at du har opdrukket din kvote. Men vi har økologisk skovbærvand.

Rent teknisk kan man sagtens forestille sig et serviceregister, der oprettes for at passe på dig. Sandhedsstyrelsen, som i 2019 er en velvoksen organisation på 3.800 funktionærer, vogter vores ve og vel. Totalkortet, der i 2017 blev den eneste gyldige betalingsform, afslører dine vaner. I banken, hos lægen og på værtshuset kan de se, hvad du bruger dine penge til. Hvis du i en given periode har overskredet det maximalt tilladte kvantum, bliver du nødt til at give afkald på en skumskænket. Det er for din egen skyld og for at spare det offentlige for at skulle reparere dig.

Kaffen er i søgelyset, mere end en kop om dagen er skadeligt. Det erklærer forskerne, og forskere har altid ret. Risikoen for skadevirkninger er ikke fuldt afklaret, men alene mistanken om, at et skud koffein på sigt kan vise sig at være invaliderende, er egentlig tilstrækkeligt.

Tobak taler vi ikke om til den tid. Produktet er udraderet fra detailhandlen, og nikomanerne, som de nu kaldes, skal afhente deres ration på særlige misbrugsstationer. En cigaret koster 10 kr., og den må kun nydes på stedet, hvor personalet er iført beskyttelsesdragter. Illegal handel med alkohol, kaffe og tobak straffes strengt med ophold i de nye genopdragelseslejre, hvor pædagogik og motivation skal lære staklerne at holde sig fra det onde. I Hillerød er en mand blevet arresteret for at pushe to kilo Java og en stang Anonym-cigaretter, og han kan nu se frem til seks måneders rehabilitering. I Tønder er der afsløret en central for handel med whisky, og det undersøges nu af en specialenhed, hvordan denne djævledrik er smuglet over grænsen.

Fødevarerne går ikke ram forbi. Kødskatten på 825 % har gjort bøffen til en sjælden oplevelse, da en almindelig lønmodtager skal arbejde i cirka fire døgn for at få råd til en entrecote. For de aller-aller riiigeste i det her land er der indført en overtaksering, så han ikke skal have mere bøf end befolkningsgennemsnittet.

Hele dette forebyggelsesapparat har desværre medført, at genstridige borgere søger til udlandet for at få tilfredsstillet deres perverse trang. Forhandlingerne om at udstrække kontrollen til resten af kloden går trægt. Men loven om blodprøver sikrer, at myndighederne ved indrejsen kan danne sig et overblik over den enkeltes forbrug, man kan måle en carrywurst i op til 30 dage, og længere må man jo heller ikke være bortrejst. Er den skyllet ned med et par fadøl eller tre, overføres alko-saldoen til din velfærdskonto.
Man har i flere kolonihaver opsporet og fjernet tobaks- og cannabisplanter og givet ejerne en advarsel; i gentagelsestilfælde risikerer de konfiskation af huset. Tilsvarende regler for hjemmefremstilling af øl og vin er undervejs, og loven om borgeransvar giver inspektørerne tilladelse til på alle tider af døgnet at trænge ind i private hjem, når der foreligger en begrundet mistanke. I Tølløse troede et ægtepar, at de var udsat for hjemmerøveri og satte sig til modværge, det kostede tre et halvt års genopdragelse.
Py-ha, vi trænger vist til at skylle disse dystopiske visioner ned. Tjener…!


© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- ULVEPESTEN ØNSKES UDBREDT I DANMARK
- AT ØNSKE EN Ø
- STATEN DIKTERER DIT FORBRUG
- Flyvende bryghus
- vil du være venlig at komme ind på dit kontor
Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360