E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
VOLDSOMT ANGREB PÅ HØRESTADEN
Vi er trætte af jeres dumme reklamespots

I den kommende udgave af CLASSICO-MAGASINET skriver Jacob Ludvigsen om DR P2 og Radio Klassisk.

Fredag 06-07-2012 kl: 16:15 af Jacob Ludvigsen     

Gentagelsens
forbandelse

Af Jacob Ludvigsen

Hørestadens høvdinge skal have en kompliment: de er holdt op med at lade en stemmerobot udbryde ”Koncerthuset – Live de Luxe”. Ret skal være ret. Men ud over det må man spørge, om den usynlige hær af sendetidsgeneraler overhovedet har ret til at tilsøle kanalerne med endeløse repetitioner af det samme reklamespot. Igen og igen og igen.
Her på bjerget har vi været behagelig fri for fjernsynsreklamer siden 11. januar i år, da TV2 overgik til at være betalingskanal. Hvad angår det kapok, der omgiver reklameblokkene, er det uden interesse. TV2 nærmer sig mere og mere andre kommercielle stationer, som ikke stiller for store krav til seerne. Ledelsen erklærer, at seerfrafaldet var ”som forventet”, hvilket udsagn undertiden dækker over, at det er gået dårligere end håbet. Storm P. lod to herrer udveksle disse replikker: – Nå, gik det så, som du havde ventet? - Nej, det havde jeg heller ikke ventet.
Heise er en hejre, der gerne vil herse med os, og hendes heftige heppen klippes ned og klistres op på montager af ultrakorte flager af toner. Der er ikke længere noget, der hedder droit morale, man har lov til at maltraktere mestrenes musik. Lotte Heises eftermiddagsprogram hyppes op, undertiden serveres de samme ”appetitvækkere” hver fulde time. ”Dynamisk” mikromix breder sig som en pest i DR, også på tv-kanalerne. En tåbelig minutfilm med kulturkongen Adrian Hughes må nævnes, nu hvor irritationen er sluppet løs.
Husk, at reklame vender to veje. Den kan fremkalde sympati og valg eller antipati og fravalg. Hvis DR’s egentlige smagsdommere virkelig kan dokumentere, at de forbandede gentagelser booster lytter- og seertallet markant, vil det være fornemt at fremlægge fakta. Nu ligner det mere en dårlig vane, som ingen i organisationen vover at anfægte. At licensbetalerne kvalmes ved at blive behandlet som zombier, er muligvis ikke faldet den herskende drone ind. Måske skulle DR’s bestyrelse spørge den usynlige generaldirektrice, hvorfor en betydelig del af sendefladen skal plastres til med egenannoncering.
Hold øje med Radio Klassisk. Den ejes af SBS, den største aktør på radiomarkedet og indehaver af en række nyhedsfri tv-kanaler. Gå ind på YouTube og skriv ”Radio Klassisk Train”. Oplev Griegs Peer Gynt-suite fremført i den københavnske metro af medlemmer af Sjællands Symfoniorkester. Den lille film på 2½ minut er bevægende i ordets fineste betydning, og i modsætning til DR’s tvangsfodring vælger man den selv – det har 3,6 millioner mennesker allerede gjort. I samme serie er en pragtudførelse af Ravels ”Bolero” på Københavns Hovedbanegård. Disse reklamer skaber glæde og håb om, at nutidens medier udbreder ægte musik på en uimodståelig måde. Radio Klassisk har indgået en alliance med de fem landsdelsorkestre, og det er en genistreg, eftersom DR havde hældt disse livsnødvendige ensembler ud.
Hvis DR bliver ved med at frastøde lyttere ved at lade talemaskiner udfolde en usund igen-igen begejstring, som smitter på den forkerte måde, vil stadig flere foretrække den kommercielle klassiske kanal, der i større byer kan fanges på FM og ellers er til rådighed på nettet. Man bygger et koncerthus til 3-4 milliarder og halverer sendetiden på FM. Ebberød Radio! Hvis jeg var Per Stig Møller, som jeg ellers anser for en hædersmand, ville jeg være flov over at have stjålet en FM-kanal fra DR for at give dem til nogle snakkehoveder på 24-Syv, der er renset for reklamer og musik og har ca. 2 pct. af samtlige radiolyttere.
© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser
Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360