E-mail:
Tilmeld Frameld
Klik venligst
DAN TURÈLL SELSKABET
Astrid Saalbach modtager første Dan Turèll Medalje

Mageløs medalje!

Søndag 17-06-2012 kl: 20:39 af Jacob Ludvigsen     


Dan Turèll Prisen er siden 1994 givet til et multimediemenneske, der handler i hans ånd. Hidtil bestod trofæet af et brugt slips og et rejselegat. Nu har medaljøren og billedkunstneren Barry Wilmont udført en medalje med digterens profil og på bagsiden hans IBM-maskine, bogreol og grib.

På Turèlls fødselsdag, mandag den 19. marts kl. 15, overrækkes den første medalje til forfatteren og dramatikeren Astrid Saalbach – og det 300 gram tunge bronzekunstværk præsenteres i Nationalmuseets Forhal, hvor medaljen, gribben og IBM-skrivemaskinen er udstillet frem til 19. maj.

Den røde kuglehovedmaskine er udlånt af Turèll Samlingen i Vangede, mens galleriejer Tom Christoffersen har stillet gribben Gilbert til rådighed. Han erhvervede den på Bruun-Rasmussens auktion over Turèlls inventar.

Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling på Nationalmuseet, der står for den lille udstilling, tæller blandt en halv million genstande de medaljer, som Barry Wilmont i årenes løb har skåret og ladet støbe. De har tidligere været vist på en særudstilling, og Wilmont er blandt de ganske få medaljører, som mestrer den 500 år gamle Pisanello-tradition.

Dan Turèll og Barry Wilmont samarbejdede i 1970’erne og 80’erne om flere bøger, hvor lyrik og litografi gik op i en højere enhed.



Pressen er velkommen til at overvære afsløringen og overrækkelsen i Nationalmuseets Forhal, indgang Ny Vestergade mandag den 19. marts 2012 kl. 15. Fotografier af medaljen kan efter aftale frigives samme dag kl. 14.



Dan Turèll Selskabet er grundlagt 1994 som frugten af Dan Turèll Grande Goodbye Galla i Tivolis Koncertsal. Bestyrelsen består af Chili Turèll, Peder Bundgaard, Jens Christiansen, Peter Strøm, Kenn Andrè Stilling og Jacob Ludvigsen. Dets hjemsted er Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek.



Kontakt: Jacob Ludvigsen 33 15 36 27



Astrid Saalbach, forfatter og dramatiker,

modtager Dan Turèll Medaljen 2012.
Det sker den 19. marts kl. 15 på Nationalmuseet.



Dan Turèll Selskabet motiverer valget af prismodtager:



”I et tidsspænd på 30 år har Astrid Saalbach beriget teatergængere og læsere over hele verden i dramatikkens, romanens og novellens form. Saalbachs stemme rammer ind i det kollektivt ubevidste med en fascinerende, hypnotiserende kraft, i sit udtryk spartansk, usentimental, galgenhumoristisk og poetisk. Ofte med afsæt i en hverdagsagtig begivenhed sker der pludselig et eller andet uventet, som får bolden til at rulle og rive alt og alle med i frit fald. Den ydre virkelighed krakelerer akkompagneret af indre drømmeagtige billeder, tanker og forestillinger, foruroligende konsekvenser åbenbares med smerten som omdrejningspunkt og vendepunkt. Astrid Saalbach blotlægger livet og lader os se ind i sindets skrøbelige og sårbare rum med en næsten umærkelig universel ømhed som grundstemning.
Dan Turèll Selskabet ønsker at anerkende Saalbachs vedholdende afkodning af livets paradoksalitet i et sanseligt og bevægende formsprog”.






Bibliografi

Spor i sandet (hørespil, 1981)
Bekræftelsen (hørespil, 1982)
Skyggernes børn (hørespil, 1983)
En verden, der blegner (tv-spil, 1984)
Månens ansigt (noveller, 1985)
Den usynlige by (skuespil, 1986)
Dansetimen (skuespil, 1986)
Den glemte skov (roman, 1988)
Myung (tv-spil, 1989)
Miraklernes tid (skuespil, 1990)
Morgen og aften (skuespil, 1993)
Fjendens land (roman, 1994)
Det velsignede barn (skuespil, 1996)
Aske til aske, støv til støv (skuespil, 1998)
Den hun er (roman, 2000)
Det kolde hjerte (skuespil, 2002)
Verdens ende (skuespil, 2003)
Fingeren i flammen (roman, 2005)
Pietà (skuespil, 2006)
Rødt og grønt (skuespil, 2010)
Fordrivelsen (roman, 2011)



Alle stykker opført i Danmark, desuden opførelser i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, London, Prag, Estland, Letland, Litauen, Slovakiet, Chicago.

Oversat i bogform til engelsk, fransk, tysk, estisk, tjekkisk, rumænsk, kinesisk.
















Dan Turèll Selskabet



Pressemeddelelse 10. marts 2012



Astrid Saalbach modtager

første Dan Turèll Medalje



Dan Turèll Prisen er siden 1994 givet til et multimediemenneske, der handler i hans ånd. Hidtil bestod trofæet af et brugt slips og et rejselegat. Nu har medaljøren og billedkunstneren Barry Wilmont udført en medalje med digterens profil og på bagsiden hans IBM-maskine, bogreol og grib.

På Turèlls fødselsdag, mandag den 19. marts kl. 15, overrækkes den første medalje til forfatteren og dramatikeren Astrid Saalbach – og det 300 gram tunge bronzekunstværk præsenteres i Nationalmuseets Forhal, hvor medaljen, gribben og IBM-skrivemaskinen er udstillet frem til 19. maj.

Den røde kuglehovedmaskine er udlånt af Turèll Samlingen i Vangede, mens galleriejer Tom Christoffersen har stillet gribben Gilbert til rådighed. Han erhvervede den på Bruun-Rasmussens auktion over Turèlls inventar.

Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling på Nationalmuseet, der står for den lille udstilling, tæller blandt en halv million genstande de medaljer, som Barry Wilmont i årenes løb har skåret og ladet støbe. De har tidligere været vist på en særudstilling, og Wilmont er blandt de ganske få medaljører, som mestrer den 500 år gamle Pisanello-tradition.

Dan Turèll og Barry Wilmont samarbejdede i 1970’erne og 80’erne om flere bøger, hvor lyrik og litografi gik op i en højere enhed.



Pressen er velkommen til at overvære afsløringen og overrækkelsen i Nationalmuseets Forhal, indgang Ny Vestergade mandag den 19. marts 2012 kl. 15. Fotografier af medaljen kan efter aftale frigives samme dag kl. 14.



Dan Turèll Selskabet er grundlagt 1994 som frugten af Dan Turèll Grande Goodbye Galla i Tivolis Koncertsal. Bestyrelsen består af Chili Turèll, Peder Bundgaard, Jens Christiansen, Peter Strøm, Kenn Andrè Stilling og Jacob Ludvigsen. Dets hjemsted er Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek.



Kontakt: Jacob Ludvigsen 33 15 36 27



Astrid Saalbach, forfatter og dramatiker,

modtager Dan Turèll Medaljen 2012.
Det sker den 19. marts kl. 15 på Nationalmuseet.



Dan Turèll Selskabet motiverer valget af prismodtager:



”I et tidsspænd på 30 år har Astrid Saalbach beriget teatergængere og læsere over hele verden i dramatikkens, romanens og novellens form. Saalbachs stemme rammer ind i det kollektivt ubevidste med en fascinerende, hypnotiserende kraft, i sit udtryk spartansk, usentimental, galgenhumoristisk og poetisk. Ofte med afsæt i en hverdagsagtig begivenhed sker der pludselig et eller andet uventet, som får bolden til at rulle og rive alt og alle med i frit fald. Den ydre virkelighed krakelerer akkompagneret af indre drømmeagtige billeder, tanker og forestillinger, foruroligende konsekvenser åbenbares med smerten som omdrejningspunkt og vendepunkt. Astrid Saalbach blotlægger livet og lader os se ind i sindets skrøbelige og sårbare rum med en næsten umærkelig universel ømhed som grundstemning.
Dan Turèll Selskabet ønsker at anerkende Saalbachs vedholdende afkodning af livets paradoksalitet i et sanseligt og bevægende formsprog”.






Bibliografi

Spor i sandet (hørespil, 1981)
Bekræftelsen (hørespil, 1982)
Skyggernes børn (hørespil, 1983)
En verden, der blegner (tv-spil, 1984)
Månens ansigt (noveller, 1985)
Den usynlige by (skuespil, 1986)
Dansetimen (skuespil, 1986)
Den glemte skov (roman, 1988)
Myung (tv-spil, 1989)
Miraklernes tid (skuespil, 1990)
Morgen og aften (skuespil, 1993)
Fjendens land (roman, 1994)
Det velsignede barn (skuespil, 1996)
Aske til aske, støv til støv (skuespil, 1998)
Den hun er (roman, 2000)
Det kolde hjerte (skuespil, 2002)
Verdens ende (skuespil, 2003)
Fingeren i flammen (roman, 2005)
Pietà (skuespil, 2006)
Rødt og grønt (skuespil, 2010)
Fordrivelsen (roman, 2011)



Alle stykker opført i Danmark, desuden opførelser i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, London, Prag, Estland, Letland, Litauen, Slovakiet, Chicago.

Oversat i bogform til engelsk, fransk, tysk, estisk, tjekkisk, rumænsk, kinesisk.











Dan Turèll Selskabet



Pressemeddelelse 10. marts 2012



Astrid Saalbach modtager

første Dan Turèll Medalje



Dan Turèll Prisen er siden 1994 givet til et multimediemenneske, der handler i hans ånd. Hidtil bestod trofæet af et brugt slips og et rejselegat. Nu har medaljøren og billedkunstneren Barry Wilmont udført en medalje med digterens profil og på bagsiden hans IBM-maskine, bogreol og grib.

På Turèlls fødselsdag, mandag den 19. marts kl. 15, overrækkes den første medalje til forfatteren og dramatikeren Astrid Saalbach – og det 300 gram tunge bronzekunstværk præsenteres i Nationalmuseets Forhal, hvor medaljen, gribben og IBM-skrivemaskinen er udstillet frem til 19. maj.

Den røde kuglehovedmaskine er udlånt af Turèll Samlingen i Vangede, mens galleriejer Tom Christoffersen har stillet gribben Gilbert til rådighed. Han erhvervede den på Bruun-Rasmussens auktion over Turèlls inventar.

Den Kongelige Mønt- og Medaillesamling på Nationalmuseet, der står for den lille udstilling, tæller blandt en halv million genstande de medaljer, som Barry Wilmont i årenes løb har skåret og ladet støbe. De har tidligere været vist på en særudstilling, og Wilmont er blandt de ganske få medaljører, som mestrer den 500 år gamle Pisanello-tradition.

Dan Turèll og Barry Wilmont samarbejdede i 1970’erne og 80’erne om flere bøger, hvor lyrik og litografi gik op i en højere enhed.



Pressen er velkommen til at overvære afsløringen og overrækkelsen i Nationalmuseets Forhal, indgang Ny Vestergade mandag den 19. marts 2012 kl. 15. Fotografier af medaljen kan efter aftale frigives samme dag kl. 14.



Dan Turèll Selskabet er grundlagt 1994 som frugten af Dan Turèll Grande Goodbye Galla i Tivolis Koncertsal. Bestyrelsen består af Chili Turèll, Peder Bundgaard, Jens Christiansen, Peter Strøm, Kenn Andrè Stilling og Jacob Ludvigsen. Dets hjemsted er Turèll Samlingen på Vangede Bibliotek.



Kontakt: Jacob Ludvigsen 33 15 36 27



Astrid Saalbach, forfatter og dramatiker,

modtager Dan Turèll Medaljen 2012.
Det sker den 19. marts kl. 15 på Nationalmuseet.



Dan Turèll Selskabet motiverer valget af prismodtager:



”I et tidsspænd på 30 år har Astrid Saalbach beriget teatergængere og læsere over hele verden i dramatikkens, romanens og novellens form. Saalbachs stemme rammer ind i det kollektivt ubevidste med en fascinerende, hypnotiserende kraft, i sit udtryk spartansk, usentimental, galgenhumoristisk og poetisk. Ofte med afsæt i en hverdagsagtig begivenhed sker der pludselig et eller andet uventet, som får bolden til at rulle og rive alt og alle med i frit fald. Den ydre virkelighed krakelerer akkompagneret af indre drømmeagtige billeder, tanker og forestillinger, foruroligende konsekvenser åbenbares med smerten som omdrejningspunkt og vendepunkt. Astrid Saalbach blotlægger livet og lader os se ind i sindets skrøbelige og sårbare rum med en næsten umærkelig universel ømhed som grundstemning.
Dan Turèll Selskabet ønsker at anerkende Saalbachs vedholdende afkodning af livets paradoksalitet i et sanseligt og bevægende formsprog”.






Bibliografi

Spor i sandet (hørespil, 1981)
Bekræftelsen (hørespil, 1982)
Skyggernes børn (hørespil, 1983)
En verden, der blegner (tv-spil, 1984)
Månens ansigt (noveller, 1985)
Den usynlige by (skuespil, 1986)
Dansetimen (skuespil, 1986)
Den glemte skov (roman, 1988)
Myung (tv-spil, 1989)
Miraklernes tid (skuespil, 1990)
Morgen og aften (skuespil, 1993)
Fjendens land (roman, 1994)
Det velsignede barn (skuespil, 1996)
Aske til aske, støv til støv (skuespil, 1998)
Den hun er (roman, 2000)
Det kolde hjerte (skuespil, 2002)
Verdens ende (skuespil, 2003)
Fingeren i flammen (roman, 2005)
Pietà (skuespil, 2006)
Rødt og grønt (skuespil, 2010)
Fordrivelsen (roman, 2011)



Alle stykker opført i Danmark, desuden opførelser i Sverige, Norge, Finland, Færøerne, London, Prag, Estland, Letland, Litauen, Slovakiet, Chicago.

Oversat i bogform til engelsk, fransk, tysk, estisk, tjekkisk, rumænsk, kinesisk.










































































© Copyright 2017 jacob-ludvigsen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- NYT STORVÆRK OM SMÅ SKARPE
- 100 ÅR OG ALENE PÅ BANEN
- ALTINGETS NYE MAGASIN
- Kapitalens kannibalisme
- Danmarks største dagblad er vederlagsfrit
- Den socialdemokratiske giraf
- ORGANET FOR DEN HØJESTE NEDBLÆNDING
- GODT STOF
- Nyt lys over mørke sider af Bornholms historie
- Øl i telefonen
- Bevar fiskeriet - skyd sælerne
- Fodbold med fladøl, finans, fup og fiduser

Kommentarer til artiklen:
Skrevet af: pSDJvkxgTeMnFuBo / 27-04-2013 04:08:08
Z1INBq , [url=http://pldgvcpydipc.com/]pldgvcpydipc[/url], [link=http://cmgaspphugos.com/]cmgaspphugos[/link], http://vtzfqdhahfcz.com/
Skrevet af: UfhKYUuPAHeQamVDrSs / 26-04-2013 17:20:11
aIaHni <a href="http://beckhliwgfsb.com/">beckhliwgfsb</a>
Skrevet af: pcKYkjYYZFPAZtgUsH / 26-04-2013 17:20:01
dD2sDQ <a href="http://ummbuapsrxmi.com/">ummbuapsrxmi</a>
Skrevet af: yRwLVXqFnCvSh / 26-04-2013 17:19:51
SzgiwK <a href="http://wbqlvraiuapj.com/">wbqlvraiuapj</a>
Skrevet af: OvTQHckdNFCukP / 24-04-2013 21:20:37
Sehr schf6n hier weeidr mal etwas zu lesen und ich freue mich natfcrlich auch, wenn es in Zukunft weeidr etwas mehr gibt.Aber hauptse4chlich eigentlich herzliche Gratulation und ich denke eine bessere Entschuldigung als das gibt es nicht :)

Overskrift:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
For at indsende din kommentar skal du indtaste billedets nummer og bogstaver i feltet nedenfor.
Kan du ikke se hvad der står så klik på billedet for at få en ny.

Indtast nummer og bogstaver .

Vil Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer kræve tilskud til svinene?
Ja, det bliver hun nødt til inden 1. 12.
Nej, hun vil prøve at presse EU
Hun vil prøve at undgå tiggergang


Se flere afstemninger!

Klik venligst
Norton 360